NK Tegelwippen 2023: wint Goeree-Overflakkee weer van de Hoeksche Waard?

20-03-2023
127 keer bekeken 0 reacties

Dinsdag klinkt het startsein: het jaarlijkse NK Tegelwippen is weer begonnen! Van 21 maart tot en met 31 oktober 2023 steekt Goeree-Overflakkee de handen uit de mouwen. Opnieuw gaan we vriendschappelijk de strijd aan met buurgemeente Hoeksche Waard. Tijdens het NK Tegelwippen willen we zoveel mogelijk tegels vervangen door groen. Op die manier wordt Nederland beter bestand tegen extreem weer en versterken we de biodiversiteit.

Het is de tweede keer dat Goeree-Overflakkee deelneemt. Vorig jaar versloegen we de Hoeksche Waard. Ook dit jaar is er gezonde rivaliteit en doen we er zoveel mogelijk aan om opnieuw de winst in de wacht te slepen. Maar het hoofddoel blijft natuurlijk om met elkaar zoveel mogelijk tegels te wippen. Vorig jaar hebben inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties in beide gemeenten maar liefst 22.468 tegels gewipt.

Tegeltaxi GO rijdt weer

Voor iedereen op Goeree-Overflakkee die meedoet met het NK Tegelwippen, rijdt ook dit jaar de Tegeltaxi GO weer. Tot eind oktober haalt de Tegeltaxi wekelijks gratis tegels op. Let op: er is een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Maak iedere maand kans op een gratis regenton

Meer groen in de tuin helpt om ons beter voor te bereiden op het veranderende klimaat. Maar er zijn meer maatregelen die daaraan bijdragen. Een regenton bijvoorbeeld. Door de planten water te geven met regenwater in plaats van water uit de kraan, wordt minder drinkwater verbruikt. Daarom verloot de gemeente vanaf april 2023 iedere maand een regenton onder de deelnemers op Goeree-Overflakkee, die met het NK Tegelwippen meedoen.

Ook dit jaar subsidie beschikbaar

Net zoals vorige jaren, is ook dit jaar weer subsidie beschikbaar voor het klimaatbestendig maken van tuinen. Denk hierbij aan meer planten en bomen, een regenton, of een groen dak. Lees hier meer over via https://www.goeree-overflakkee.nl/subsidie-vergroening-tuin of neem contact met ons op via duurzaamheid@goeree-overflakkee.nl.

Goede voorbeelden

Er zijn al veel mooie initiatieven op het eiland die bijdragen aan een klimaatkrachtig Goeree-Overflakkee. Daar zijn we trots op en dit delen we graag! Daarom komen wij graag in contact met inwoners, ondernemers of maatschappelijke organisaties die hun verhaal met ons willen delen via duurzaamheid@goeree-overflakkee.nl. 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen