Met elkaar in gesprek tijdens de GO Energie Lentemarkt in Ouddorp

03-04-2023
707 keer bekeken 0 reacties

Van het slechte weer kregen we helaas geen lentekriebels. Toch waren er genoeg bezoekers te vinden zaterdag 1 april op de GO Energie Lentemarkt. Dit keer sloot de GO Energiemarkt aan bij de bekende Lentefair in Ouddorp.

Op de Stationsweg kon iedereen tussen 10.00 en 16.00 uur terecht bij de kramen van woningcorporatie Oost West Wonen, Klimaatkrachtig Goeree-Overflakkee, NLGO, Goed voor Goed, Cherity re-use en het Energieloket Goeree-Overflakkee. Met als doel: met inwoners in gesprek gaan over onderwerpen als: hoe bespaar je energie waardoor je energierekening omlaaggaat? Hoe werken we samen aan een circulair Goeree-Overflakkee? En hoe bereiden we ons voor op het veranderende klimaat?

Bezoekers konden er terecht voor gratis plantjes en bloemenzaadjes

Maar er waren ook winacties: bijvoorbeeld voor een gratis regenton, een energiedisplay of een emmer Bokashi, een natuurlijke meststof op basis van groen afval. De gratis afkoppelstukken voor de regenpijp waren populair. Hiermee kunnen inwoners het riool ontlasten bij zware regenbuien. Een simpele maatregel, maar erg nuttig. Met het koppelstuk loopt het water namelijk direct de tuin in. Het stuk is ook aan te sluiten op een regenton. Er ontstonden leuke gesprekken bij de voorbeeldopstelling, waar mensen direct konden zien hoe het in z’n werk gaat. Ondertussen konden kinderen zich uitleven met aarde en bloemenzaad.  Ondanks het slechte weer zijn er toch nog een aantal bloembommetjes gemaakt. Deze kunnen de kinderen vervolgens op plekken gooien die wel wat bloemen kunnen gebruiken.

Bij het Energieloket GO konden mensen terecht voor advies over energie besparen

Ook hier ontstonden goede gesprekken over hoe je dit nu het beste aan kan pakken in je huis. Want waar moet je beginnen als je wilt isoleren? Of kan je met kleine maatregelen ook al veel bereiken? Het energieloket gaf tips en advies.

Ondertussen gebeurt er al veel op het eiland

Goed voor Goed en Cherity re-use zijn voorbeelden van mooie circulaire initiatieven. Ook zij waren aanwezig op de markt en lieten zien wat je met hergebruik van spullen kan doen. De NLGO ontbrak ook dit keer niet. Zij vertelden de bezoekers meer over hun activiteiten. Ondertussen konden huurders van Oost West Wonen in gesprek met de woningcorporatie. Met al deze verschillende kraampjes was er genoeg te beleven op de GO Energie Lentemarkt.

 

 

Afbeeldingen

GO Energie Lentemarkt in Ouddorp

Cookie-instellingen