Subsidieregeling Stad Aardgasvrij verruimd

28-04-2023
143 keer bekeken 0 reacties

Sinds zomer vorig jaar is er een subsidie voor inwoners uit Stad aan ’t Haringvliet. Sinds dat moment kunnen inwoners na een schouw een aanbod op maat krijgen voor de overstap van aardgas naar groene waterstof vanaf 2025.

Het gaat om de volgende wijzigingen:

  • De zwaardere 3-fase elektriciteitsaansluiting is duurder geworden, daarom wordt het subsidiebedrag verhoogd naar € 389,25.
  • Inwoners die met de eerste subsidieregeling aardgasvrij koken meededen, krijgen met terugwerkende kracht subsidie aangevuld. Hiervoor is wel een schouwrapport nodig.
  • De werkelijke kosten voor de overstap worden vergoed door het project, in plaats van de eerder vastgestelde maximumbedragen. De vergoeding ontvangen Stadtenaren alleen als minstens 70% voor de overstap stemt en als aan alle beloften kan worden voldaan.

Schouw basis voor subsidieregeling

Voor inwoners en ondernemers die nog geen schouwrapport hebben gehad, gaat deze verruiming meteen in. Als dat wel het geval is en zij recht hebben op andere bedragen, kan contact worden opgenomen met de persoon die de schouw heeft uitgevoerd. Er wordt dan beoordeeld of het schouwrapport aangepast moet worden.

Voor iedere subsidieaanvraag geldt dat de inwoners in het bezit moeten zijn van een schouwrapport en ter verantwoording facturen, waarmee aangetoond kan worden dat de aanpassing uitgevoerd is. Bekijk de website van de gemeente voor de voorwaarden.

Afbeeldingen

Cookie-instellingen