Twee scholen op Goeree-Overflakkee ontvangen Groene Vlag!

21-06-2023
439 keer bekeken 0 reacties

Woensdag 21 juni kregen twee scholen op Goeree-Overflakkee uit handen van wethouder Jaap Willem Eijkenduijn en Robert Koster van Energiecoöperatie Deltawind de Groene Vlag uitgereikt!

OBS de Molenvliet uit Stad aan ’t Haringvliet en de Beroepscampus in Sommelsdijk hebben dit internationale keurmerk van Eco-Schools dubbel en dwars verdiend. De Groene Vlag wordt uitgereikt aan scholen die duurzame stappen zetten met daarbij een centrale rol voor de leerlingen.

Waar een kleine school groot in kan zijn; OBS de Molenvliet ontvangt 8e Groene Vlag

Met hun 8e Groene Vlag heeft deze school de meeste Groene Vlaggen van alle scholen in Nederland! Een knappe prestatie als je bedenkt dat er in Nederland ongeveer 160 scholen meedoen aan het Eco-Schools programma. 

Een school mag zich Eco-School noemen als ze meedoen aan het internationale programma van Eco-Schools dat scholen helpt om actief met leerlingen aan duurzaamheid te werken. Zo heeft OBS de Molenvliet een buitenlokaal, een moestuin, deden ze mee met het NK Tegelwippen en de Landelijke Buitenlesdag. Ze betrekken de omgeving bij hun activiteiten en zorgen samen voor de natuur. OBS de Molenvliet begrijpt dat duurzaamheid verder gaat dan energie besparen alleen. De leerlingen in het Eco-team hebben daarom ook allerlei leuke Eco-activiteiten bedacht zoals een toneelstukje over afval tijdens het kerstfeest en een milieuspel tijdens de Warme Truiendag. 

De ambitie en motivatie om duurzame stappen te zetten is goed te zien bij de Beroepscampus

Ook de Beroepscampus in Sommelsdijk heeft hun 2e Groene Vlag dubbel en dwars verdiend. RGO Beroepscampus en de CSG Prins Maurits Beroepscampus kregen samen de Groene Vlag! Dit laat zien dat als je gezamenlijk je schouders onder duurzaamheid zet, je veel kunt bereiken.

Deelnemen aan het Eco-Schools programma betekent dat je met de leerlingen, het Eco-team, actief aan de slag gaat met duurzaamheid. Hierdoor wordt het een structureel onderdeel van het beleid en schoolprogramma. De Beroepscampus heeft een groot en enthousiast Eco-team dat op allerlei vlakken betrokken is bij het verduurzamen van de school. Zo hebben de vmbo-leerlingen ervoor gezorgd dat het plastic uit de kantine vervangen werd door karton en dat er meer gescheiden afvalbakken kwamen. Ook hebben de leerlingen bijvoorbeeld bijenhotels gemaakt. Een andere kracht is dat de Beroepscampus ook samenwerkt met de omgeving. Dit resulteerde in De Week van de Duurzaamheid waarin allerlei activiteiten plaatsvonden samen met ondernemers en overheid. Kortom: de Eco-team leerlingen bruisen van ideeën en plannen voor de toekomst!

Afbeeldingen

Cookie-instellingen