Samen voor een klimaatkrachtig Goeree-Overflakkee!Uitdagingen
Samen voor een klimaatkrachtig Goeree-Overflakkee!Zelf aan de slag
Samen voor een klimaatkrachtig Goeree-Overflakkee!Verhalen
Samen voor een klimaatkrachtig Goeree-Overflakkee!Denk mee

Oeltgendag

07-02-2023 160 keer bekeken 0 reacties

Begin

01-07-2023 om 09:30

Einde

01-07-2023 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Klimaatkrachtig Ooltgensplaat pakt uit tijdens de Oeltgendag! Op 1 juli is het weer tijd voor de jaarlijkse Oeltgendag. Een dag die in het teken staat van gezelligheid, entertainment, activiteiten en… Duurzaamheid!

Want ook dit jaar staat de groep inwoners, meedenkers voor een Klimaatkrachtig Ooltgensplaat, weer voor u klaar op de Langeweg. Bij de kraam is van alles te zien en te doen. Maak bijvoorbeeld bloembommetjes voor een vrolijke bloemenzee in de tuin. Ook zijn er bouwtekeningen van nestkastjes voor vleermuizen en vogels voor meer leefruimte. Want door isoleren hebben zij steeds minder plek om te leven.

Daarnaast deelt de groep afkoppelstukken voor de regenpijp uit, zodat het water niet naar het riool maar loopt het water rechtstreeks uw tuin of regenton in. Dan vertellen zij u meteen over het NK Tegelwippen, de tegeltaxi en de subsidie die u kunt aanvragen bij de gemeente en het waterschap.

Tot slot haalt de groep graag informatie op over hoe goed woningen in Ooltgensplaat geïsoleerd zijn. Want uiterlijk in 2050 wordt Nederland aardgasvrij. Hoe woningen het beste verwarmd kunnen worden is onder andere afhankelijk van de isolatie. Daarom is het erg belangrijk om dit inzichtelijk te krijgen. Vult u de vragenlijst in? Dan maakt u automatisch kans op één van de vijf regentonnen!

Al met al genoeg te doen dus! Hopelijk tot dan.

Foto: voorbereidingen Oeltgendag 2022

Cookie-instellingen