Samen voor een klimaatkrachtig Goeree-Overflakkee!

Uitdagingen

Samen voor een klimaatkrachtig Goeree-Overflakkee!

Zelf aan de slag

Samen voor een klimaatkrachtig Goeree-Overflakkee!

Verhalen

Samen voor een klimaatkrachtig Goeree-Overflakkee!

Denk mee

Isolatie top 5 voor uw woning

Er zijn verschillende maatregelen waarmee u uw woning energiezuinig kunt maken. Dan is er minder gas of elektriciteit nodig om de woning te verwarmen. Goed voor uw portemonnee én voor het milieu. Maar welke maatregelen leveren het meeste op? Dit verschilt per soort woning. Daarom hebben we de meest voorkomende woningtypes op Goeree-Overflakkee op een rij gezet. Voor elke woning is een top 5 samengesteld met de maatregelen die de meeste energie besparen.

Eerst isoleren, dan duurzaam verwarmen

Het is altijd belangrijk om eerst goed te isoleren en daarna pas over te stappen op een duurzame verwarmingsinstallatie. Voor woningen tussen 2000 en nu zijn er geen rendabele isolatiemaatregelen. U kunt wel de cv-ketel vervangen door een warmtepomp.

Heeft u vragen?

Staat uw woning er niet tussen of heeft u andere vragen over het verduurzamen van uw woning? Neem dan contact op met het Energieloket Goeree-Overflakkee.  

  • Veel huizen in de dorpsring zijn al meer dan 100 jaar oud en daarom niet of nauwelijks geïsoleerd. Vandaag de dag stellen we hogere eisen aan comfort en energiegebruik. Daarom is isoleren zeker de moeite waard. Hier vindt u vijf maatregelen die voor deze woning de meeste energie besparen. Lees meer over Dorpsring woning (rond 1900)

  • De meeste stadswoningen in de kernen op het eiland zijn gebouwd tussen 1900 en 1930. Een tijd dat isolatiemateriaal niet of nauwelijks werd gebruikt. De vloer, gevel en het dak werden bijvoorbeeld niet geïsoleerd. Hieronder vindt u vijf maatregelen die voor deze woning de meeste energie besparen. Lees meer over Stadswoning (1900 - 1930)

  • Buiten de dorpskernen staan veel boerderijen op het eiland, allemaal met vrijstaande woonhuizen. Deze woningen zijn vaak tussen 1900 en 1950 gebouwd en is er al het nodige veranderd en verbeterd. Toch valt er nog veel winst te behalen. Hieronder vindt u de top vijf maatregelen voor deze woning. Lees meer over Boerderijwoning (1900 - 1950)

  • Tussen de Eerste en Tweede wereldoorlog zijn er ook huizen gebouwd in de dorpskernen. Dit zijn relatief kleine woningen met een begane grond en een verdieping in de kap. Wat betreft isolatie zijn veel woningen verouderd. Hieronder vindt u de vijf maatregelen die het meeste energie besparen. Lees meer over Vrijstaande woning (1920-1940)

  • Al voor de oorlog zijn overal op het eiland huizen op of langs de dijken gebouwd. Het gaat om woningen die gebouwd zijn volgens een andere standaard dan die we tegenwoordig hanteren. Hieronder vindt u vijf maatregelen die voor deze woning het meeste energie besparen. Lees meer over Dijkwoning (1930 - 1950)

  • Veel woningen op Goeree Overflakkee zijn in de jaren '60 gebouwd. In elke dorpskern op het eiland komen deze rijwoningen wel voor. Op het gebied van isolatie en comfort valt er vaak nog veel winst te behalen. Hier vindt u vijf maatregelen die voor deze woning het meeste energiebesparing. Lees meer over Rijwoning (1960-1970)

  • Een groot deel van de woningen op Goeree-Overflakkee is in de jaren '80 gebouwd. In elke dorpskern op het eiland komen deze eengezinswoning wel voor. Deze woningen hebben vaak ook een spouw die gebruikt kan worden om te isoleren. Hieronder vindt u de top vijf maatregelen voor deze woning. Lees meer over Eengezinswoning (jaren '80)

  • Woningen uit de jaren ’90 zijn meestal zo goed geïsoleerd dat met alleen het aanpassen van de verwarmingsinstallatie de woning met een warmtepomp verwarmd kan worden. Om het comfort verder te verhogen en de energierekening te verlagen kan het in sommige gevallen lonen om het glas te vervangen. Lees meer over Eengezinswoning (1990-2000)

    Cookie-instellingen