Samen voor een klimaatkrachtig Goeree-Overflakkee!Uitdagingen
Samen voor een klimaatkrachtig Goeree-Overflakkee!Zelf aan de slag
Samen voor een klimaatkrachtig Goeree-Overflakkee!Verhalen
Samen voor een klimaatkrachtig Goeree-Overflakkee!Denk mee

Interactieve kaart

Op Goeree-Overflakkee doen we onderzoek naar hoe we de dorpen zo goed mogelijk kunnen voorbereiden op de toekomst. Uiterlijk in 2050 verwarmen we onze huizen in Nederland aardgasvrij. Welke aardgasvrije warmteoplossingen zijn mogelijk en het best beschikbaar voor verschillende buurten? Om daar antwoord op te kunnen geven hebben we een aantal gegevens van inwoners nodig. Hoe meer inwoners de vragenlijst invullen, hoe beter we kunnen kijken hoe we woningen gaan verwarmen. Helpt u mee? Dat kan door de link naar bijvoorbeeld uw buurtgenoten te sturen.

Deze vragenlijst (enquête) is bedoeld voor inwoners met een koopwoning.

Let op: problemen met de weergave van de enquête of een cookiemelding die u liever niet wil accepteren? Bekijk de andere weergave

Samen geven we de kaart kleur

In de enquête staan vragen als: uit welk jaar komt uw woning? En hoe goed is uw woning geïsoleerd? Op basis van de antwoorden die u geeft, krijgt uw woning een kleur. 

  • Oranje betekent dat er een hoge temperatuur (70-90 ˚C) nodig is om uw woning te verwarmen.
  • Lichtgroen betekent dat er een middentemperatuur (55-70 ˚C) nodig is om uw woning te verwarmen.
  • Donkergroen betekent dat u uw woning met een lage temperatuur (35-55 ˚C) kunt verwarmen.

Het duurt even duren voordat uw gegevens zijn verwerkt op de kaart. 

Wanneer ook uw buren de enquête invullen krijgt u een goed beeld van de staat van de woningen in uw omgeving. Ziet u dat er meerdere woningen dezelfde kleur hebben? Dan kan het slim zijn om samen te bekijken welke mogelijkheden er zijn om energie te besparen. Op de website van het Energieloket vindt u verdere informatie over de mogelijkheden om zelf al stappen te zetten.

Door deze informatie helpt u ook de gemeente een beter beeld te vormen. Wat zijn voor u en uw buurt de beste maatregelen om te verduurzamen? En hoe kunnen we de huizen aardgasvrij verwarmen? Dat zijn vragen waar wij graag het beste antwoord op vinden!

 

 

Cookie-instellingen