Uitbreiding subsidieregeling aardgasvrij koken Stad aan ’t Haringvliet

Anouk Idema 10-10-2022
107 keer bekeken 0 reacties

Vanaf maandag 10 oktober wordt de subsidieregeling aardgasvrij koken voor inwoners van Stad aan ’t Haringvliet vervangen door een nieuwe subsidieregeling: aardgasvrij wonen. Voordat de nieuwe subsidie aangevraagd kan worden, vindt er een schouw van de woning plaats.

Schouw wordt basis subsidieaanvraag

Iedereen in Stad aan ’t Haringvliet met een aardgasaansluiting kan zich vanaf 17 oktober aanmelden voor deze gratis schouw. Tijdens een schouw komt iemand langs om de woning te bekijken. Hierna volgt een schouwrapport waarin staat wat technisch nodig is om op groene waterstof over te stappen en wat de kosten zijn. De kosten worden vergoed door het project. In het schouwrapport staat ook wat nodig is om over te stappen naar elektrisch koken en, indien mogelijk, elektrisch verwarmen. 

Schouw wordt basis subsidieaanvraag

Tijdens een schouw komt iemand langs om de woning te bekijken. Hierna volgt een schouwrapport waarin staat wat technisch nodig is om op groene waterstof over te stappen en wat de kosten zijn. De kosten worden vergoed door het project. In het schouwrapport staat ook wat nodig is om over te stappen naar elektrisch koken en, indien mogelijk, elektrisch verwarmen. 

Deel van de subsidies wordt al voor de draagvlakmeting uitgekeerd

Een deel van de subsidies zoals voor een elektrisch kooktoestel of elektrisch verwarmen, kan direct met het schouwrapport aangevraagd worden. Eerder uitgekeerde subsidies van de regeling aardgasvrij koken worden in mindering gebracht.

Subsidies voor de waterstofoverstap worden pas verstrekt als het project definitief doorgaat. Het project gaat door als minimaal 70% van Stad voor een aardgasvrij Stad aan ’t Haringvliet stemt tijdens de draagvlakmeting en aan alle beloften wordt voldaan. 

Afbeeldingen

0  reacties

Cookie-instellingen