Stad Aardgasvrij: van schouw naar subsidieaanvraag

Anouk Idema 28-03-2023
71 keer bekeken 0 reacties

Dat Stadtenaren behoefte hebben aan een schouw van de woning, blijkt wel uit de vele aanmeldingen die wij ontvingen én blijven ontvangen. Op dit moment zijn 452 woningen geschouwd. Dat is ruim 70% van het aantal woningen met een aardgasaansluiting in Stad.

Na de schouw volgt een schouwrapport op maat en de mogelijkheid tot een tweede gesprek. Op dit moment hebben we 243 schouwrapporten opgeleverd. Met het ontvangen van het schouwrapport is het schouwproces afgerond en kunnen inwoners en ondernemers subsidies aanvragen.

Als u nu al over wil stappen van koken op gas naar elektrisch koken of verwarmen, dan kunt u nu al gebruik maken van de subsidieregeling. Ook hiervoor heeft u een schouwrapport nodig om de subsidie aan te kunnen vragen. De kosten van de aanpassingen die nodig zijn voor de overstap naar groene waterstof worden pas na definitieve doorgang van het project vergoed.

Welke subsidies nu al verstrekt worden en welke pas na definitieve doorgang van het project vindt u hier.

Voor vragen kunt u ook altijd terecht bij omgevingsmanager Bobby Groenewoud via 06 – 154 86 478 of e-mail stadaardgasvrij@gmail.com.

Afbeeldingen

0  reacties

Cookie-instellingen