Maandag 19 juni 17.00 uur: start GO-bus als stemlokaal in Stad aan ’t Haringvliet

Anouk Idema 20-06-2023
161 keer bekeken 0 reacties

Vanaf maandag 19 juni kan gestemd worden bij de GO-bus! Het mobiele stemlokaal van de gemeente Goeree-Overflakkee start maandag 17.00 uur ter hoogte van de Molendijk 6.

Nog twee weken kan er gestemd worden over het plan om vanaf 2025 de huizen en panden in Stad collectief te verwarmen met groene waterstof in plaats van aardgas. Een eigen aardgasvrije oplossing is voor woningeigenaren ook mogelijk. Er kan ook gestemd worden in ‘t Trefpunt aan de Oranjelaan 14 en vanuit huis op afspraak. 

Alle inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties die nu een aardgasaansluiting hebben, kunnen nog tot en met vrijdag 30 juni hun stem uitbrengen. Als minimaal 70% voor stemt, én aan alle beloften wordt voldaan, wordt Stad aan ’t Haringvliet misschien wel het eerste dorp in Nederland dat collectief verwarmd wordt met groene waterstof. Uniek in Nederland, en zelfs in Europa maar vooral ook een betaalbare manier voor de Stadtenaren om in één keer van het aardgas af te gaan, en als dorp klaar te zijn voor de toekomst.

Kom stemmen!

Het projectteam en de inwoners die het initiatief zijn gestart, willen iedereen de gelegenheid geven om te komen stemmen. Daarom rijdt de GO-bus twee weken lang iedere dag door de hieronder genoemde straten in Stad aan ’t Haringvliet. De bus staat in iedere straat ongeveer een kwartier stil. Als er veel mensen komen die willen stemmen, blijft de bus uiteraard langer staan.

De route van de GO-bus in Stad aan ‘t Haringvliet

Molendijk t.h.v. nummer 60 – Het Gudseke – Boomgaarddreef – Dijkhof – Oranjelaan kruising Burgemeester Sterkstraat – Nieuwstraat t.h.v. Hervormde kerk – Voorstraat – Zeedijk kruising Haven – Zeedijk kruising Vrouwtjesweg – Vrouwtjesweg kruising Nieuwstraat – W.V. van Wittenhorststraat – Jan van Halfwassenaerstraat – Baron van Brienenstraat – Aleijd van Puttenstraat – Kolff van Oosterwijkstraat– A. van Bronckhorststraat – Zevenster – Boudewijnstraat.

Dagen en tijden waarop de GO-bus rijdt

  • Maandag en dinsdag 17:00 – 20:00 uur
  • Woensdag 8:00 – 20:00 uur
  • Donderdag en vrijdag 14:00 – 20:00 uur
  • Zaterdag 8:00 – 20:00 uur
  • (Vrijdag 30 juni tot 18:00 uur)

Afbeeldingen

0  reacties

Cookie-instellingen