Royal Haskoning DHV presenteert uitkomsten haalbaarheidsstudie warmtenet Stellendam

23-06-2022
116 keer bekeken 0 reacties

Afgelopen maanden heeft Royal HaskoningDHV onderzoek gedaan naar de mogelijkheden voor een warmtenet in Stellendam. De uitkomsten hiervan presenteert het onderzoeksbureau op dinsdag 5 juli om 19:30 uur in ’t Haegse Huus.

Gemeente Goeree-Overflakkee werkt samen met inwoners van Stellendam aan een klimaatplan voor het dorp. Eén van de onderwerpen in dit klimaatplan is een geschikte duurzame energiebron voor het dorp vinden. Meedenkers van Stellendam vroegen de gemeente onderzoek te doen naar de opties om Stellendam duurzaam te verwarmen. Provinciale subsidie maakte dit mogelijk.

Wat is onderzocht?

De uitkomsten van het onderzoek geven onder andere antwoord op:

  • Wat is een goede duurzame energiebron voor een warmtenet?
  • Kunnen alle woning in Stellendam aansluiten op een warmtenet?
  • Wat gaat het de inwoners kosten?

Meningen zijn belangrijk

De gemeente nodigt iedereen in Stellendam uit bij de presentatie aanwezig te zijn. Meningen over de uitkomsten van het onderzoek zijn meer dan welkom. De feedback van deze avond worden bouwstenen voor de verdere uitwerking van het klimaatplan.

Bezoekers maken kans op gratis regenton

Buiten het onderwerp duurzaam verwarmen, speelt klimaatadaptatie een belangrijke rol in het klimaatplan. Met andere woorden: hoe gaan we om met klimaatverandering? Om inwoners van Stellendam hierbij te helpen, worden 5 regentonnen verloot. Tijdens regenbuien vangt een regenton hemelwater op. Hierdoor worden de riolen minder belast.

Aanmelden en contact

Aanmelden is niet nodig. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met projectleider Jan de Geus via projectleiderstellendam@goeree-overflakkee.nl.

Afbeeldingen

0  reacties

Cookie-instellingen