Nieuwe website Klimaatkrachtig Goeree-Overflakkee online!

08-12-2022
159 keer bekeken 0 reacties

De nieuwe website www.klimaatkrachtiggo.nl is online! Een website vol interactie, polls, tips en nieuws over hoe we op Goeree-Overflakkee werken aan een duurzame toekomst.

Een toekomst waar we steeds minder energie verbruiken en de energie die nodig is uit duurzame energiebronnen komt. En waar we ons aanpassen aan de veranderende weersomstandigheden zoals droge periodes en hevige buien.

Deze overgang raakt ons allemaal: jong en oud, huiseigenaar en huurder, ondernemer en maatschappelijke organisatie. De gemeente wil daarom samen met de inwoners, ondernemers en andere partijen nadenken over plannen, oplossingen en de uitvoering. Samen maken we Goeree-Overflakkee Klimaatkrachtig! Een duurzame toekomst vraagt om creatieve, innovatieve oplossingen. Gelukkig gebeurt er al heel veel op Goeree-Overflakkee.

Met elkaar in gesprek

Via de interactieve nieuwe website kunnen mensen met elkaar in gesprek over onderwerpen als energie besparen, van het aardgas af gaan of hoe je je tuin beter bestand kan maken tegen hevige regenbuien. Bezoekers kunnen vragen stellen, meedenken over klimaatplannen en tips delen. Ook peilen we via polls en enquĂȘtes. Hierdoor weet de gemeente beter hoe ze inwoners kan helpen.

Samen werken aan klimaatplannen

Elk dorp is anders. Daarom maken we de komende jaren samen met de inwoners voor iedere dorpskern een eigen klimaatplan. Stad aan 't Haringvliet is het eerste dorp waar een groep inwoners is gestart. Sinds 2018 werken ze daar aan een plan voor een aardgasvrij Stad aan 't Haringvliet. De dorpen Ooltgensplaat, Sommelsdijk en Stellendam zijn in 2020 en 2021 gestart. Via de nieuwe website zijn alle ontwikkelingen over deze dorpen te volgen. Ook kunnen inwoners en ondernemers uit deze dorpen zich aanmelden om mee te denken.

Nieuws en inspiratieverhalen

Er zijn al veel mooie initiatieven op het eiland die bijdragen aan een klimaatkrachtig Goeree-Overflakkee. En daar zijn we trots op! Daarom delen wij ook deze verhalen van inwoners, ondernemers en organisaties via de nieuwe website. Zodat we hiermee ook anderen weer inspireren.

Over Klimaatkrachtig Goeree-Overflakkee

Klimaatkrachtig Goeree-Overflakkee is een initiatief van de gemeente Goeree-Overflakkee. Met de partners Energieloket GO, Oost West Wonen en de Provincie Zuid-Holland werken we aan een Klimaatkrachtig Goeree-Overflakkee. Hoe gaan we om met klimaatverandering? Waar halen we onze energie vandaan? Hoe gaan we onze huizen verwarmen? En hoe werken we aan een circulair Goeree-Overflakkee? Samen met onze inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties willen we deze vragen beantwoorden.

Samen maken we Goeree-Overflakkee Klimaatkrachtig!

De nieuwe Klimaatkrachtig Goeree-Overflakkee website is online!

Cookie-instellingen