Op de fiets of aan de wandel door de Proeftuin Van Pallandtpolder!

21-12-2022
118 keer bekeken 0 reacties

De afgelopen weken is hard gewerkt aan een nieuwe fiets- en wandelroute door de Proeftuin Van Pallandtpolder in Middelharnis. Vorige week werd de route geopend. Door de nieuwe route is de innovatieve proeftuin waar duurzame landbouw centraal staat, van nóg dichterbij te bewonderen.

De proeftuin is nu op twee plekken aangesloten op het omliggende recreatieve wandel- en fietsroutenetwerk. De ondernemers Martijn Groenendijk, Huibert Groeneveld en Remco Wesdorp openden samen met wethouder Henk van Putten de nieuwe recreatieve route door de proeftuin.

Aangesloten op de wandel- en fietsroutes in de omgeving

In de omgeving van de Proeftuin Van Pallandtpolder liggen mooie wandel- en fietsroutes maar deze waren nog niet aangesloten op de Van Pallandtpolder. Met deze nieuwe verbinding kunnen bezoekers nu vanaf twee kanten de proeftuin bereiken, per fiets of wandelend. De nieuwe route bestaat uit een nieuwe brug, die volledig circulair is gebouwd, en twee stukken fiets- en wandelpad. Bij de twee nieuwe ingangen van de polder staan informatieborden waarop meer te lezen is over de Proeftuin Van Pallandtpolder. Hoe ze hier innovatieve duurzame manieren van landbouw ontwikkelen, samenwerken met het onderwijs en hoe ze met de natuur omgaan.

Martijn Groenendijk, een van de ondernemers in de Van Pallandtpolder: “Met deze nieuwe verbinding hopen we van de Proeftuin een aantrekkelijk gebied te maken, waar mensen kunnen zien hoe we hier experimenteren met natuurinclusieve- en kringlooplandbouw.

Wethouder Henk van Putten fietste door de Van Pallandtpolder en sprak met de ondernemers. “Het aansluiten van de Proeftuin Van Pallandtpolder op de recreatieve routes in de omgeving zorgt ervoor dat meer mensen kunnen zien hoe er hier op Goeree-Overflakkee gewerkt wordt aan nieuwe manieren van agrarisch ondernemen. Dat gebeurt hier in deze Proeftuin door deze drie enthousiaste ondernemers, maar ook bij andere agrariërs op ons eiland. Door deze proeftuin onderdeel te maken van de recreatieve routes, zullen meer mensen dit kunnen zien en beleven.”

Over de Proeftuin Van Pallandtpolder

In de Van Pallandtpolder op het eiland Goeree-Overflakkee werken ondernemers, inwoners, onderwijs en overheden samen aan een duurzame toekomst voor de agrarische sector. Met veel enthousiasme werken ze aan nieuwe vormen van landbouw.

De nieuwe verbindingen zijn gerealiseerd in opdracht van de gemeente Goeree-Overflakkee en mede tot stand gekomen met subsidie van de Provincie Zuid-Holland.

Opening fiets- en wandelroute Proeftuin Van Pallandtpolder

0  reacties

Cookie-instellingen