Kinderen op Goeree-Overflakkee krijgen gastles over energie besparen

20-02-2023
269 keer bekeken 0 reacties

Leerlingen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen en de onderbouw van het voortgezet onderwijs op Goeree-Overflakkee krijgen de komende tijd les over energie besparen. De gastlessen worden gegeven door Stichting Milieu Dichterbij. Bewust omgaan met de wereld begint al op jonge leeftijd.

Mede hierom wil gemeente Goeree-Overflakkee op deze manier kinderen betrekken bij dit onderwerp. Vrijdag 17 februari woonde wethouder Jaap Willem Eijkenduijn 1 van de gastlessen bij op de School met de Bijbel ‘Koningin Beatrix’ in Ouddorp.

Gastdocent Rob van der Drift verzorgt namens Stichting Milieu Dichterbij (SMD) de lessen op Goeree-Overflakkee: “We hebben de energieles aangeboden aan de groepen 7 en 8 van de basisscholen en aan de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Met 40 gastlessen bereiken we 800 tot 900 leerlingen - en evenzoveel huishoudens - op Goeree-Overflakkee.”

Wethouder Jaap Willem Eijkenduijn: “De kinderen deden ontzettend enthousiast mee. Bewust omgaan met de wereld, onze energiebronnen en het klimaat begint al op jonge leeftijd. Als een kind begrijpt waarom we zuinig moeten zijn met energie, en hoe we daar zelf ons steentje aan bij kunnen dragen, ben je al een heel eind op de goede weg! En zij zijn op hun beurt weer een inspiratie voor hun ouders en opa’s en oma’s. Dus heel mooi om te zien dat onze leerlingen met zo veel enthousiasme aan de gang gaan met dit onderwerp.”

Minihuisjes

Op de basisschool in Ouddorp leerden afgelopen vrijdag leerlingen van 2 groepen 7 en 1 groep 8 welke soorten energie er zijn en hoe die worden opgewekt. Gastdocent Van der Drift ging ook in gesprek met de kinderen over hoe ze thuis omgaan met energie. Daarna mochten de leerlingen aan de slag met minihuisjes. “De opdracht is om het huisje zo warm mogelijk te houden,” legde de docent uit. De leerlingen kregen isolatiematerialen, zoals kleine lapjes stof, stukjes karton en rubberen reepjes, waarmee ze hun huisje energiezuinig konden maken. Door deze doe-opdracht leren kinderen spelenderwijs hoe ze het energieverbruik kunnen verlagen.

De komende tijd worden in totaal 40 gastlessen gegeven op scholen op Goeree-Overflakkee.

Afbeeldingen

0  reacties

Cookie-instellingen