Zaterdag 1 april 2023 - GO Energie Lentemarkt in Ouddorp

16-03-2023
269 keer bekeken 0 reacties

Na de succesvolle eerste editie van de GO Energie Wintermarkt 2022 in Middelharnis, is iedereen zaterdag 1 april welkom op de GO Energie Lentemarkt tijdens de Lentefair in Ouddorp!

Samen met organisaties als Cherity Re-use, het Energieloket Goeree-Overflakkee, Goed voor Goed, NLGO en Oost West Wonen, organiseert de gemeente opnieuw een GO Energiemarkt voor alle inwoners van Goeree-Overflakkee. Van 10:00 – 14:00 uur zijn er op de Stationsweg in Ouddorp leuke activiteiten voor jong en oud en kan iedereen er terecht voor tips en advies over het vergroenen van tuinen, subsidies, circulariteit en energie besparen zodat de energierekening omlaaggaat.

Informatie over subsidies, tips en advies 

Iedereen die informatie en advies wil over energie besparen en het verduurzamen van de woning, kan op de markt terecht bij het Energieloket Goeree-Overflakkee. Het Energieloket beantwoordt vragen, geeft tips en laat isolerende en energiebesparende maatregelen zien. Maar dat is niet alles. Er is ook informatie te vinden over het vergroenen van tuinen, gebruik van regentonnen, het afkoppelen van regenwater en welke subsidies hiervoor beschikbaar zijn. Belangrijk want door de verandering van ons klimaat hebben we te maken met meer droogte, hittegolven en heftige regenbuien.

Doe mee en win!

Onder de bezoekers wordt een regenton én een emmer Bokashi, een natuurlijke meststof op basis van groen afval, verloot. En bij de kraam van Oost West Wonen krijgen huurders niet alleen antwoord op hun vragen over klimaatadaptatie of verduurzaming, ze maken ook kans op mooie prijzen.

Minder consumeren, vaker hergebruiken en recyclen

Naast vergroenen en energie besparen kunnen we met ons koopgedrag ook al veel betekenen. Met elkaar kopen we veel nieuwe producten en gooien we gebruikte producten vaak weg. Daardoor ontstaat er veel afval. Dit terwijl veel tweedehands artikelen vaak nog prima zijn en makkelijk nog een ronde (of twee) mee kunnen.  

Er zijn al heel veel goede initiatieven op ons eiland die zich hiervoor inzetten. Binnenkort lanceren we een interactieve kaart waarop al deze initiatieven te vinden zijn. Tijdens de Lentemarkt laten we deze kaart alvast zien en kunnen bezoekers deze aanvullen. Twee van die goede initiatieven zijn Goed voor Goed en Cherity Re-use. Zij geven informatie en advies over recyclen en vertellen hoe zij mensen in kwetsbare situaties ondersteunen. Ook organiseren ze leuke activiteiten voor kinderen.

Klimaatkrachtig Goeree-Overflakkee

De GO Energie Lentemarkt is onderdeel van het programma Klimaatkrachtig Goeree-Overflakkee, een initiatief van de gemeente Goeree-Overflakkee. In samenwerking met partners als Oost West Wonen, Energieloket GO en Provincie Zuid-Holland werken we aan een klimaatkrachtig eiland. Hoe gaan we om met de verandering van ons klimaat? Waar halen we onze energie vandaan? Hoe gaan we onze huizen verwarmen? En hoe werken we aan een circulair Goeree-Overflakkee? Op deze vragen zoeken wij samen met inwoners en ondernemers op het eiland antwoorden.

Afbeeldingen

Cookie-instellingen