Stadtenaren ontvangen compleet aanbod voor overstap naar groene waterstof

10-05-2023
154 keer bekeken 0 reacties

Dinsdag 9 mei overhandigde wethouder Jaap Willem Eijkenduijn in Stad aan ’t Haringvliet de brochure Stad Aardgasvrij aan de Tafelaars, de groep inwoners die in 2017 het project startte.

In de brochure staat alles over het aanbod om vanaf 2025 gezamenlijk over te stappen van aardgas naar groene waterstof of een individuele aardgasvrije oplossing.

De brochure valt deze week bij de Stadtenaren op de deurmat

Stadtenaren die nu een aardgasaansluiting hebben ontvangen deze week de brochure Stad Aardgasvrij omdat zij in juni stemmen over het plan. In de brochure staat alles over het aanbod voor de overstap naar groene waterstof zodat zij genoeg informatie hebben om een keuze te kunnen maken.

De acht beloften

Centraal in de brochure staan de acht beloften die het project heeft opgesteld: Veilig of anders niet, Altijd warm, Betaalbaar, Groen, Het mag, Het kan, Vertaalbaar en Voldoende Draagvlak. Om deze laatste belofte draait het in de maand juni in Stad aan ’t Haringvliet. Als minimaal 70 % van de inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties met een aardgasaansluiting vóór een aardgasvrij Stad stemt, gaat het project verder. Als het project vervolgens voldoet aan alle beloften, gaat de overstap per 2025 door.

Draagvlakmeting toegelicht

In de brochure staat ook alles over de meting in juni. Stadtenaren kunnen tussen 3 en 30 juni stemmen in ’t Trefpunt aan de Oranjelaan 14, bij de GO-bus en op afspraak vanuit huis. Vrijdagavond 30 juni weten we of de inwoners en ondernemers van Stad aan ’t Haringvliet het plan steunen.

Overhandiging brochure symbolisch moment

Waar Stad Aardgasvrij ooit startte bij de inwoners, wordt nu het uitgewerkte aanbod teruggegeven aan de Stadtenaren. Wethouder Jaap Willem Eijkenduijn bedankte de Tafelaars voor hun inzet de afgelopen jaren. “Zonder jullie waren we nooit zo ver gekomen en was dit unieke aanbod, zoals de kosteloze overstap en een vaste waterstofprijs voor 15 jaar, er niet geweest.”

Inwoner Stella Braber sprak namens de Tafelaars: “Ik ben heel trots op wat we tot nu toe gezamenlijk hebben bereikt. Samen met de gemeente en partners als Stedin, Essent en Oost West Wonen hebben we ons als groep inwoners ingezet voor de Stadtenaren. Ons doel de afgelopen tijd was om onze dorpsgenoten een goed aanbod te kunnen doen, en ze hierover goed te informeren. Dit zodat iedereen in juni een weloverwogen beslissing kan maken. We hopen dat de brochure hieraan bijdraagt.”

Afbeeldingen

0  reacties

Cookie-instellingen