Testinstallatie Hylife Innovations klaar voor inzet nieuwbouwwijk Stad aan ’t Haringvliet

31-05-2023
160 keer bekeken 0 reacties

In Stad in ’t Haringvliet wordt gewerkt aan een bijzonder duurzame nieuwbouwwijk. Met innovatieve technologie van Hylife Innovations worden de energiestromen in de wijk op een zo efficiënt mogelijk manier ingezet.

De testopstelling die de energie opslaat, is inmiddels klaar. Genoeg reden om de techniek met eigen ogen te bekijken. Afgelopen week reisden wethouders Jaap Willem Eijkenduijn en Daan Markwat, samen met medewerkers duurzaamheid van de gemeente Goeree-Overflakkee naar Veldhoven waar de testopstelling te zien was.  

De testinstallatie is de afgelopen tijd uitvoerig getest en staat nu klaar ingezet te worden als veelzijdige energieopslag. De techniek, genaamd ‘Innovahub’ zorgt ervoor dat vraag en aanbod van energie beter in balans is, en dat groene stroom op zoveel mogelijk momenten gebruikt kan worden.

Door de Innovahub wordt groene stroom optimaal gebruikt. Als er juist te veel groene stroom is, maar ook als er te weinig wordt opgewekt. Als er een overschot is wordt dit opgeslagen met de Innovahub in stroom, warmte en waterstof. Dit kan op momenten waarop er weinig stroom wordt opgewekt, gebruikt worden.

Slimme decentrale oplossingen zijn belangrijk voor het toekomstige energiesysteem. Extra mooi om te zien dat er op Goeree-Overflakkee door ondernemers dit soort innovatieve oplossingen worden ontwikkeld en toegepast. Wij kijken uit naar de volgende stap en zijn benieuwd naar de aansluiting van de Innovahub op de nieuwbouwwoningen in Stad aan ’t Haringvliet.

Afbeeldingen

0  reacties

Cookie-instellingen