Drie scholen op Goeree-Overflakkee winnen gratis geveltuin!

06-07-2023
457 keer bekeken 0 reacties

De scholen CBS de Bosseschool in Middelharnis, OBS Stellegors uit Stellendam en KBS de Nobelaer uit Oude-Tonge hebben een gratis geveltuin gewonnen! Scholen konden zich hiervoor opgeven bij de gemeente Goeree-Overflakkee. Na de loting kwamen deze scholen als winnaars uit de bus!

Samen een geveltuin ontwerpen
De gemeente gaat de komende tijd aan de slag om met de scholen een mooi plan voor de geveltuinen te maken. De gemeente zal de geveltuinen vervolgens in het komende schooljaar samen met de leerlingen aanleggen. De leerlingen krijgen ook een gastles over biodiversiteit in onze omgeving en over hoe we ons kunnen voorbereiden op het veranderende klimaat. Belangrijk want door de verandering van ons klimaat nemen perioden van droogte toe, en vinden er vaker heftige regenbuien plaats. Dit heeft gevolgen voor onze leefomgeving.

Waarom een gratis geveltuin?
Ons voorbereiden op het veranderende klimaat maar ook de biodiversiteit vergroten zijn belangrijke zaken waar we met z’n allen aan werken. Om onze omgeving te vergroenen organiseert de gemeente verschillende acties. De gratis geveltuinen voor scholen is er hier eentje van. Want minder tegels zorgt voor een betere afwatering bij heftige buien en meer groen zorgt ook nog eens voor minder hitte. Zo wordt groen veel minder warm in de zomer dan betonnen tegels bijvoorbeeld.  Een geveltuin is ook nog eens goed voor de biodiversiteit door een verschillende samenstelling van planten en struiken. Daar hebben bijen, vlinders en insecten ook profijt van. Zo werken we samen aan een Klimaatkrachtig Goeree-Overflakkee!

Fotobijschrift: op de foto zie je de winnaar van vorig jaar: OBS de Molenvliet uit Stad aan 't Haringvliet

Afbeeldingen

0  reacties

Cookie-instellingen