Tegels eruit, groen erin: Gemeente Goeree-Overflakkee aan de eindsprint!

18-10-2023
260 keer bekeken 0 reacties

Gemeente Goeree-Overflakkee doet dit jaar voor de tweede keer mee het NK Tegelwippen en strijdt daarin tegen gemeente Hoeksche Waard. Nu de finalemaand in gaat staat de teller al op 177 (per 1000 inwoners) verwijderde tegels!

Wethouder Jaap Willem Eijkenduijn moedigt inwoners aan de eindsprint in te zetten: “We zijn er bijna maar nog niet helemaal! We hebben nog een kleine achterstand op onze buurgemeente Hoeksche Waard. Samen hebben we in de twee gemeenten al meer dan 25000 tegels gewipt! En waarom? Meer groen is natuurlijk goed voor bijvoorbeeld de insecten, planten en dus goed voor onze leefomgeving. Maar het helpt ons ook voor te bereiden op het veranderende klimaat met steeds vaker hevige regenbuien en periodes van droogte. Dus iedereen op Goeree-Overflakkee: haal nog even die tegels uit je tuin en meld ze aan. Dan kunnen we net zoals vorig jaar met een mooie eindsprint de winnaar worden van het NK Tegelwippen!”

In de finalemaand trekt gemeente Goeree-Overflakkee alles uit de kast om tuinen, straten en pleinen klimaatbestendig te maken. Zo rijdt de tegeltaxi nog wekelijks, wordt het schoolplein van RGO vergroend, en zijn inwoners in deze maand volop bezig in hun tuin en delen zij de inspirerende beelden. En ook bij de herinrichting van de openbare ruimte kiezen we voor meer groen en minder stenen, zoals bij de Ringstraat in Sommelsdijk.

Het najaar is het ideale plantseizoen

Wat veel mensen niet weten is dat oktober een van de beste momenten is om de schep uit de schuur te halen en massaal tegels te verruilen voor groen. De herfst is het ideale seizoen voor de aanplant en andere werkzaamheden in de tuin.

Het NK Tegelwippen loopt van 21 maart tot en met 31 oktober. Iedereen kan gewipte tegels aanmelden via nk-tegelwippen.nl. Tegels worden opgeteld bij je gemeente en de tegelstand is online te volgen. Op 16 november worden de winnaars in drie klassementen bekendgemaakt.

Afbeeldingen

0  reacties

Cookie-instellingen