‘Verduurzamen op maat’: hulp bij energie besparen voor woningeigenaren

27-02-2024
71 keer bekeken 0 reacties

Energie besparen door te verduurzamen moet voor iedereen mogelijk zijn. Dat vinden de gemeente Goeree-Overflakkee, het energieloket Deltawind, het Nationaal Warmtefonds, Provincie Zuid-Holland, Univé en Vereniging Eigen Huis. Daarom werken zij samen in het programma ‘verduurzamen op maat’.

Daarin worden inwoners met weinig spaargeld en een woning met een laag energielabel op weg geholpen. Het programma startte in 2023 als pilot en wordt nu uitgebreid. Er zijn in totaal twintig plekken beschikbaar.

Het doel van het programma is om zorgen weg te nemen bij woningeigenaren, door duidelijkheid te geven over vragen als: hoe kan ik mijn energierekening verlagen door te verduurzamen? Hoe kan ik de kosten betalen? En wat levert het me op? 

Vaak is er meer mogelijk dan gedacht!

“We horen vaak van woningeigenaren dat zij het geld niet hebben om de woning te verduurzamen. Maar vaak is er meer mogelijk dan gedacht! Deze groep inwoners willen we graag verder helpen met deze nieuwe persoonlijke aanpak. We kijken wat er in huis verbeterd kan worden, waardoor de energierekening omlaag kan. Maar we helpen ook met hoe ze dit kunnen betalen en de offerteaanvraag. We ontzorgen hiermee onze inwoners, en verlagen tegelijk de vraag naar energie op ons eiland. Dit helpt, want energie die we niet gebruiken hoeven we ook niet op te wekken,” vertelt Jaap Willem Eijkenduijn, wethouder Duurzaamheid. 

20 plekken beschikbaar

De pilot startte in 2023 bij drie woningen met energielabels D, E, F en G. De samenwerkingspartners onderzochten waar de bewoners behoefte aan hebben en of deze aanpak daarbij aansluit. Tot zover zijn de resultaten positief. Daarom wordt het programma nu verder uitgebreid met 20 extra plekken. 

Meer informatie en aanmelden

Dit programma is speciaal voor woningeigenaren die graag willen verduurzamen, denken dit niet te kunnen betalen en een laag energielabel hebben. Aanmelden kan via SamenEnergieBesparen@deltawind.nl. 

Meer informatie is hier te lezen

Afbeeldingen

0  reacties

Cookie-instellingen