Gratis voorstelling neemt publiek mee in muzikaal en komisch verhaal over afval en hergebruik

Anouk Idema 01-09-2023
349 keer bekeken 0 reacties

Een volledig circulair eiland, waar gebruik wordt gemaakt van hernieuwbare grondstoffen en waar geen afval meer is. Dat is de ambitie van gemeente Goeree-Overflakkee. Dit doen we door op een leuke manier te informeren over circulariteit.

Daar past een komisch en muzikaal sciencefiction verhaal over materiaal en hergebruik goed bij. Tijdens de voorstelling ‘Begin Opnieuw’ op 9 september in het Diekhuus, wordt het publiek uitgedaagd om nog bewuster om te gaan met materiaal én hergebruik. Inwoners van Goeree-Overflakkee kunnen deze voorstelling gratis bezoeken!

Het doel van circulariteit: streven naar een wereld zonder afval. Een oud of gebruikt product is dan geen afval meer, maar grondstof voor nieuwe producten. Daarnaast is het goed als producten een langer of tweede leven krijgen: repareren of tweedehands verkoop helpen bij het verminderen van het gebruik van grondstoffen. De grondstoffen die onze aarde kan leveren zijn beperkt. Als we deze grondstoffen slimmer (her)gebruiken, raakt de aarde minder snel uitgeput.

Duurzaamheid en cultuur

Tijdens de voorstelling ligt het afval ligt op het podium. De musical neemt je mee naar de brandschone stad Kevlar, waar alles wat beschadigd is, direct wordt weggegooid. Voor wethouder Jaap Willem Eijkenduijn is de voorstelling een ideale combinatie van twee belangrijke onderwerpen in zijn portefeuille: Duurzaamheid en Kunst & cultuur. “Door kunst kun je met andere ogen naar onderwerpen kijken. Het verbindt. Ik vind het mooi dat we met deze voorstelling inwoners kennis laten maken met het thema circulariteit. En te laten zien hoe waardevol onze grondstoffen zijn en hoe we er zuinig mee om kunnen gaan.“

Samenwerking

Theatergroep Irene & co is een inclusieve amateurtheatergroep uit Rotterdam. De voorstelling ‘Begin Opnieuw’ werd eerder met succes gespeeld in Rotterdam. De gemeente Goeree-Overflakkee stelt kaarten gratis beschikbaar voor inwoners van het eiland.
Kringloopcentrum Goed voor Goed helpt achter de schermen mee aan de voorstelling. Zo zorgt Goed voor Goed voor het ophalen van de decorstukken, het verzorgen van de grime en de catering van de crew. De crew mag voorafgaand aan de voorstelling winkelen het kringloopcentrum. Ook zijn de kaarten gratis op te halen bij de Goed voor Goed winkels.

Informatie en kaartverkoop

De voorstelling wordt gespeeld op 9 september in Theater het Diekhuus om 20:00 uur. Voor meer informatie over de voorstelling kunt u terecht op de website van het Diekhuus. Kaarten zijn te krijgen bij de Goed voor Goed vestigingen in Oude Tonge, Sommelsdijk en Stellendam. Let op: op=op.

Afbeeldingen

0  reacties

Cookie-instellingen