Energie bespaartips voor alle huishoudens op Goeree-Overflakkee

Anouk Idema 11-11-2022
190 keer bekeken 0 reacties

Oude-Tonge – Zaterdag 19 november kunt u in de Grutterswei terecht voor de bijeenkomst ‘Samen de winter door’ door Coöperatie Deltawind georganiseerd.

Sinds de energiecrisis hebben huishoudens steeds meer moeite met het betalen van hun energierekening, ook op Goeree-Overflakkee. Het aantal inwoners dat hiermee te maken heeft, was al 4,7 procent[1] en loopt alleen maar verder op. Om huishoudens aankomende winter te ondersteunen om grip te krijgen op hun energierekening worden er door het hele land op zaterdag 19 november bijeenkomsten georganiseerd met als motto ‘Samen de winter door’. De bijeenkomsten zijn een initiatief van alle energiecoöperaties van Nederland.  Zij hebben geen winstoogmerk en geven puur vanuit een maatschappelijk belang onafhankelijk advies.

De bijeenkomst op Goeree-Overflakkee vindt plaats in de Grutterswei in Oude-Tonge. De start is om 13.00 uur, het programma duurt tot ongeveer 15.00 uur. Aanmelden is niet nodig.

Belangstellenden kunnen tijdens de bijeenkomst advies inwinnen bij energie-experts, om zo meer inzicht te krijgen in hoe zij hun energiesituatie kunnen verbeteren. Met tips, uitleg en een gratis informatiepakket kunnen de deelnemers vervolgens hun eigen energierekening verlagen. Ook kunnen ze op een makkelijke manier de informatie doorgeven aan buren, vrienden, kennissen en familie en zo ook hen eenvoudig verder helpen.

Robert Koster van energiecoöperatie Deltawind en coördinator van het Energieloket Goeree-Overflakkee: ‘Er zijn steeds meer mensen die hun energierekening nauwelijks kunnen betalen of een steeds groter gedeelte van hun inkomen hieraan zien opgaan. De tijd dringt want de wintermaanden komen eraan. De overheid helpt, maar dat is voor veel mensen helaas niet genoeg. Ze weten niet waar ze moeten beginnen met het treffen van energiebesparende maatregelen en welke tips betrouwbaar en impactvol zijn. We moeten elkaar dus helpen, want we zitten allemaal in hetzelfde schuitje. De bijeenkomst is bedoeld om mensen laagdrempelig op weg te helpen.’

Op www.samendewinterdoor.nu zijn alle locaties in het land te vinden waar tegelijkertijd de bijeenkomst plaatsvindt en vind je meer informatie over het initiatief.

Bijeenkomst ‘Samen de winter door’

Waar:                   SRGO Grutterswei, Willemstraat 14, Oude-Tonge
Wanneer:            19 november 2022
Tijd:                      Inloop 12:45 uur. Start om 13:00 uur tot ongeveer 15:00 uur
Aanmelden:       Niet nodig
Voor wie:             Iedereen die benieuwd is hoe zij energie kunnen besparen

Over energiecoöperatie Deltawind

Coöperatie Deltawind is de energiecoöperatie binnen de gemeente Goeree-Overflakkee.  Deltawind staat voor het produceren van duurzaam opgewekte energie, in eigendom van de lokale bevolking, en het bevorderen van efficiënt energieverbruik. Deltawind is opgericht in 1989 en telt inmiddels 2450 leden. Zie ook www.deltawind.nl en www.energieloketgo.nl

 

[1] Bron TNO

Afbeeldingen

0  reacties

Cookie-instellingen