Inwoners Ooltgensplaat maken samen een groen dak

Anouk Idema 31-08-2022
220 keer bekeken

Hendrik en Leo, inwoners van Ooltgensplaat, maken zelf een groen dak. “We zijn dit dak aan het vergroenen”, vertelt Hendrik terwijl hij het dak klaarmaakt. “Kortom, we maken een tuintje op de dakkapel.”

In dit artikel maakt u kennis met Hendrik en Leo, leest u wat de voordelen van een groen dak zijn en hoe u zelf een groen zelf kunt maken.

Beter voor mens en dier

Hoe meer daken groen worden, hoe comfortabeler voor mens. Én beter voor dieren. “Insecten vinden het fijn dat het op zo’n dak warm wordt. Wij vinden het juist fijn als het eronder koel blijft. Zo doe je ook nog iets aan de biodiversiteit en de achteruitgang van het aantal soorten insecten.” Vertelt Leo. Leo heeft eerder zelf een daktuin gemaakt en helpt Hendrik met het vergroenen van zijn dak.

Klimaatkrachtig Goeree-Overflakkee

Hendrik en Leo kennen elkaar onder andere door Klimaatkrachtig Goeree-Overflakkee. Dit is door de gemeente in het leven geroepen. De gemeente werkt samen met inwoners, ondernemers en andere partijen om dorpen klimaatkrachtiger te maken. Er is gestart met een viertal dorpen. Eén daarvan is Ooltgensplaat. Daarover lees je hier meer.

Meedenken, meedoen en ervaringen delen

Hendrik en Leo denken mee voor een klimaatkrachtig Ooltgensplaat, maar zijn zelf ook actief met verduurzamen. Hun ervaringen delen ze met andere geïnteresseerden. Het zelf maken van een groen dak is hier een mooi voorbeeld van.

Subsidie beschikbaar

Geïnteresseerd in een groen dak? Of wilt u meer groen in de tuin? Bekijk dan eens de subsidies van de gemeente en het waterschap.

Inwoners Ooltgensplaat leggen groen dak

Cookie-instellingen