Boerderijwoning (1900 - 1950)

Buiten de dorpskernen staan veel boerderijen op het eiland, allemaal met vrijstaande woonhuizen. Deze woningen zijn vaak tussen 1900 en 1950 gebouwd en is er al het nodige veranderd en verbeterd. Toch valt er nog veel winst te behalen. Hieronder vindt u de top vijf maatregelen voor deze woning.

 

 

 

 

 

 

Top 5 energie-besparende maatregelen voor deze woning:

Binnengevel isolatie 

 

Het plaatsen van isolerende voorzetwanden van binnenuit tegen de gevels bespaart met name bij vrijstaande huizen veel aardgas (tot 950 m3 per jaar) en verhoogt het wooncomfort. Kijk voor meer informatie op de website van het Energieloket.

Dakisolatie

 

Dakisolatie kan vaak van binnenuit gedaan worden. Deze maatregel levert vooral bij een verwarmde zolderverdieping een goede besparing op (tot 650 m3 gas per jaar). Kijk voor meer informatie op de website van het Energieloket.

 

 

 

 

Isolatieglas

Er gaat veel warmte verloren door het enkelglas (of oud dubbelglas) in oudere woningen. Het vervangen van dit glas door HR++ glas verbetert het comfort en vermindert uw energieverbruik (tot 460 m3 per jaar). Meer informatie? Kijk op de website: Energieloket.

Vloerisolatie

 

Vloerisolatie verhoogt het wooncomfort in de woonkamer en bespaart energie (tot 400 m3 gas per jaar). Bij vloerverwarming is goede isolatie een voorwaarde. Meer informatie over het isoleren van uw vloer? Kijk op de website van het Energieloket. 

 

 

 

 

Kierdichting en ventilatie

 

Voorkom dat koude lucht bij ramen en deuren naar binnen komt door naden en kieren dicht te zetten met tochtband of kit.  Met deze maatregel kunt u tot 150 m3 gas per jaar besparen. Zorg wel voor voldoende ventilatie. Meer informatie? Kijk op de website: Energieloket.

 

 

 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen