Stadswoning (1900 - 1930)

De meeste stadswoningen in de kernen op het eiland zijn gebouwd tussen 1900 en 1930. Een tijd dat isolatiemateriaal niet of nauwelijks werd gebruikt. De vloer, gevel en het dak werden bijvoorbeeld niet geïsoleerd. Hieronder vindt u vijf maatregelen die voor deze woning de meeste energie besparen.

 

 

 

 
 
 
 
 
 

Top 5 energiebesparende maatregelen voor deze woning:

 

Binnengevel isolatie 

 

Vrijwel al deze woningen hebben geen spouwmuur. U kunt de buitenmuren toch isoleren met voorzetwanden aan de binnenzijde. Hiermee wordt warmte beter vastgehouden en bespaart u energie (tot 650 m3 per jaar). Kijk op het Energieloket hoe u dit het beste aanpakt.

Isolatieglas

 

Er gaat veel warmte verloren door het enkelglas (of oud dubbelglas) in oudere woningen. Het vervangen van dit glas door HR++ dubbelglas verbetert het comfort en vermindert uw energieverbruik (tot 460 m3 per jaar). Meer informatie? Kijk op de website: Energieloket.

 

 

 

 

Dakisolatie

 

Een groot deel van de warmte gaat verloren via het dak. Door het dak aan de binnenzijde te bekleden met isolatie, blijft de woning langer warm in de winter. Dit levert vooral bij een verwarmde zolderverdieping een goede besparing op omdat u minder energie verbruikt (tot 415 m3 per jaar). Kijk voor meer informatie op de website van het Energieloket.

Vloerisolatie

 

Een slecht geïsoleerde vloer kan veel warmte verliezen. Wanneer u een kruipruimte heeft kunt u de vloer redelijk makkelijk isoleren. Zo blijven de woonkamer en uw voeten warm én bespaart u energie (tot 220 m3 per jaar). Kijk op de website van het Energieloket voor meer informatie.

 

 

 

 

 Hybride warmtepomp

Als uw woning voldoende is geïsoleerd dan is de volgende stap een warmtepomp. Vervang uw cv-ketel door een hybride warmtepomp, want oudere ketels verbruiken veel energie. De warmtepomp haalt warmte uit de lucht en als het koud is springt een kleine cv-ketel bij. Hierdoor vermindert uw gasverbruik (tot 1.500 m3 per jaar). Kijk voor meer informatie op het Energieloket.

 

 

 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen