Rijwoning (1960-1970)

Veel woningen op Goeree Overflakkee zijn in de jaren '60 gebouwd. In elke dorpskern op het eiland komen deze rijwoningen wel voor. Op het gebied van isolatie en comfort valt er vaak nog veel winst te behalen. Hier vindt u vijf maatregelen die voor deze woning het meeste energiebesparing.

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 

Top 5 energie-besparende maatregelen voor deze woning:

 

Zoldervloerisolatie

 

Warme lucht stijgt op. Dus als u de zoldervloer isoleert, hoeft u het dak niet te isoleren. Een uitstekend alternatief als u de zolder toch alleen gebruikt als onverwarmde opslag. Hierdoor verbruikt u minder energie (tot 250 m3 per jaar). Kijk voor meer informatie op het Energieloket.

Isolatieglas

 

Vervangen van enkelglas en oud dubbelglas door HR++ vergroot het comfort in de kamers en bespaart veel energie (tot 210 m3 per jaar). Voor het overstappen op een warmtepomp is HR++ glas vaak een voorwaarde. Meer informatie over het vervangen van uw glas? Kijk op het Energieloket.

 

 

 

 

Spouwmuurisolatie

 

Deze maatregel is redelijk makkelijk en betaalbaar doordat van buitenaf isolatiemateriaal in de spouwmuur wordt geblazen. Bespaar hiermee tot 165 m3 gas per jaar! Let er wel op dat er geen beschermde dieren in de spouw zitten. Kijk voor meer informatie op het Energieloket.

Vloerisolatie

 

Een slecht geïsoleerde vloer kan veel warmteverlies veroorzaken. Wanneer u een kruipruimte heeft kunt u de vloer redelijk makkelijk isoleren. Zo blijven de woonkamer en uw voeten warm én bespaart u energie (tot 120 m3 per jaar). Het Energieloket biedt meer informatie.

 

 

 

 

 

Hybride warmtepomp

Vervang uw cv-ketel door een hybride warmtepomp, want oudere ketels verbruiken veel energie. De warmtepomp haalt warmte uit de lucht en als het koud is springt een kleine CV-ketel bij. Verminder uw gasverbruik tot 1.500 m3 per jaar! Meer informatie? Kijk op het Energieloket.

 

 

 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen