Eengezinswoning (jaren '80)

Een groot deel van de woningen op Goeree-Overflakkee is in de jaren '80 gebouwd. In elke dorpskern op het eiland komen deze eengezinswoning wel voor. Deze woningen hebben vaak ook een spouw die gebruikt kan worden om te isoleren. Hieronder vindt u de top vijf maatregelen voor deze woning.

 

 

 

 

 

Top 5 energiebesparende maatregelen voor deze woning:

 

Isolatieglas

 

Vervangen van enkelglas of oud dubbelglas door HR++ vergroot het comfort in de kamers en bespaart veel energie (tot 270 m3 per jaar). Voor het overstappen op een warmtepomp is HR++ glas vaak een voorwaarde. Meer informatie over het vervangen van uw glas? Kijk op het Energieloket.

Dakisolatie

 

Een groot deel van de warmte gaat verloren via het dak. Door het dak aan de binnenzijde te bekleden met isolatie, blijft de woning langer warm in de winter. Hierdoor verbruikt u minder energie (tot 180 m3 per jaar). Kijk voor meer informatie op de website van het Energieloket.

 

 

 

 

Spouwmuurisolatie

 

Deze maatregel is redelijk makkelijk en betaalbaar doordat van buitenaf isolatiemateriaal in de spouwmuur wordt geblazen. Bespaar hiermee tot 150 m3 gas per jaar! Let er wel op dat er geen beschermde dieren in de spouw zitten. Kijk voor meer informatie op het Energieloket.

Vloerisolatie

 

Een slecht geïsoleerde vloer kan veel warmteverlies veroorzaken. Wanneer u een kruipruimte heeft kunt u de vloer redelijk makkelijk isoleren. Zo blijven de woonkamer en uw voeten warm én bespaart u energie (tot 140 m3 per jaar). Het Energieloket biedt meer informatie.

 

 

 

 

 

Kierdichting en ventilatie

 

Voorkom dat koude lucht bij ramen en deuren naar binnen komt door naden en kieren dicht te zetten met tochtband of kit.  Met deze maatregel kunt u tot 150 m3 gas per jaar besparen. Zorg wel voor voldoende ventilatie. Meer informatie? Kijk op de website: Energieloket.

 

 

 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen