Ondernemers kunnen gratis certificaat Natuurinclusief Isoleren halen in training bij gemeente

10-04-2024
60 keer bekeken 0 reacties

Onder daken en in spouwmuren van woningen leven allerlei kleine vogels en vleermuizen. Bij het isoleren van de spouwmuur overleven deze dieren het vaak niet én verdwijnen hun verblijfplaatsen. Alleen bedrijven met het certificaat Natuurinclusief Isoleren mogen nog isolatiewerkzaamheden uitvoeren.

Gemeente Goeree-Overflakkee biedt ondernemers nu een gratis training aan. Hiermee weten zij binnen één dag hoe zij natuurvriendelijk kunnen isoleren.  

Isolatie is hard nodig om energie te besparen. Bij renovatie en na-isolatie van huizen en gebouwen moet er volgens de Wet natuurbescherming rekening gehouden worden met de aanwezigheid van beschermde diersoorten, zoals de vleermuis, gierzwaluw en huismus. Het is verboden deze dieren onnodig te verstoren of te doden. Met natuurvriendelijk isoleren wordt er tijdens de werkwijze rekening gehouden met het broedseizoen en winterslaap van de dieren.

Training natuurvriendelijk isoleren

De training is voor bedrijven met maximaal 15 werknemers, die werkzaam zijn op het gebied van isolatie, isolatieondersteuning en isolatieadvies. Per bedrijf kunnen er drie medewerkers meedoen. De bedoeling is dat deze werknemers hun kennis weer overdragen aan andere collega’s. Er zijn 25 plekken beschikbaar.

De trainingen vinden plaats op donderdag 25 of vrijdag 26 april 2024 in het gemeentehuis, Koningin Julianaweg 45 in Middelharnis. De training is van 10:00 uur tot 16:00 uur. De lunch is inbegrepen.  

Aanmelden kan tot 24 april aanstaande via de website /PageByID.aspx?sectionID=260197

Afbeeldingen

0  reacties

Cookie-instellingen